kjøkkenutstyrkjøkkenutstyr

Oppskrift: Amerikanske pannekaker

Du vet de gode, tykke pannekakene du ser stablet oppå hverandre i amerikanske filmer? De med en dæsj sirup helt over seg, gjerne toppet med et lag krem og friske bær? I samarbeid med Tefal har vi tryllet frem en magisk oppskrift på amerikanske pannekaker som garantert løfter stemningen rundt bordet!

Ingredienser

3 store egg

2 dl melk

150 g hvetemel

1-2 ss sukker

1 1/2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 klype salt

smør til steking



Slik gjør du

  1. Skill eggeplommene fra eggehvitene
  2. Visp sammen melk, eggeplommer, siktet mel, bakepulver og vaniljesukker

  3. Pisk eggehvitene stive med sukker og en klype salt, og vend dem forsiktig inn i pannekakerøren

  4. Finn fram din beste stekepanne, helst en panne med Non Stick-belegg, og stek små, tykke pannekaker i smør på middels varme. Vi kan anbefale å bruke en pannekakepanne fra Tefal eller Christiania 1739, som både har belegg og lave kanter som vil gjøre det enklere å snu pannekaken i pannen.

 

Server deilige, nystekte amerikanske pannekaker med maplesirup, frukt eller krem til dessert, eller ved siden av egg, bacon og bønner til frokost. Det fine med denne retten er at den kan brukes til flere måltider!

 

Sjekk ut en frisk marmelade til pannekakene? Se mer her.

 

Lykke til med stekingen!



Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon
SKU blogg-amerikanske-pannekaker
© Christiania Glasmagasin AS