

Oppskrift: Julekakao
Denne julen presenterer vi, i samarbeid med Anette Selnes, nydelige oppskrifter som vil bringe den gode og lune julefølelsen inn i hjemmet. Denne deilige kakaoen er fyldig på smak og er laget slik Anettes oldemor gjorde det i sin tid, med en hel plate kokesjokolade. Anette lager den med plantemelk, men oppskriften fungerer også helt fint med den melken du måtte ønske.
Kakaoen er perfekt å servere barna på juleverksted, og for å få skikkelig julestemning tilsetter jeg pepperkakesirup, som du finner oppskrift på >her< og pynter med små pepperkakehus. Les videre for oppskrift.




Ingredienser
Oppskriften gir to kopper kakao.
1 plate kokesjokolade à 100g
5dl havremelk
4-6ss pepperkakesirup, smak deg til
Krem av plantebasert fløte, kan sløyfes
Fremgangsmåte
1. Varm melken på medium varme i en liten kjele
2. Brekk sjokoladen i små biter og ha den i kjelen
3. Rør jevnlig til sjokoladen er helt smeltet
4. Smak til med pepperkakesirup eller annen søtning
5. Pisk krem til den er luftig
6. Hell kakao i koppene, topp med krem og pynt med et dryss kakao og små pepperkakehus om ønskelig
Håper det smaker!