kjøkkenutstyrkjøkkenutstyr

Oppskrift: Kantarellpizza

Sjelden er det spådd et like godt kantarellår som i år, og flere steder i landet er det allerede gjort store funn av den populære matsoppen. Skal du på sopptur i høst? Enten du besøker granskogen, blandingsskogen eller rett og slett bare nærmeste matbutikk, får du her en oppskrift på kantarellpizza som helt sikkert blir en ny høstfavoritt.

 

Del gjerne bilder fra soppsankingen (eller pizzabakingen!) på Instagram med #cgnorge.

Ingredienser

Til bunn:

350 g hvetemel

½ teskje salt

2 dl lunkent vann

7g fersk gjær

 

Til saus:

1 hvitløksfedd

1 ½ dl creme fraiche

1 ts sitronsaft

Salt og pepper

 

Til fyll:

150 g kantareller

150 g bacon

Mozzarella

Timian (til topping)


Slik gjør du

  1. Start med pizzabunnen. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle.

  2. Løs opp gjæren i lunkent vann og bland sammen med det tørre.

  3. Deigen eltes i 10 min til den er fast og fin. Heves i ca. 1 time.

  4. Mens du venter kan du bake hvitløken for en litt rundere smak. Pakk hvitløksfeddet inn i aluminiumsfolie med litt olivenolje og bak på 150 grader i ca. 20 min.

  5. Finhakk hvitløken etter baking og bland med creme fraiche og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Sett sausen kjølig til pizzabunnen er ferdig hevet.

  6. Rengjør kantarellene og klargjør baconet ved å steke det litt på forhånd. Hakk baconet til ønsket størrelse, kantarellene brukes hele.

  7. Når bunnen er ferdig hevet kjevles den til 2 fine pizzabunner. Tilsett godt med hvit saus, deretter mozzarella og resten av fyllet.

  8. Pizzaen stekes på 250 grader i 10-12 min på nederste rille i ovnen.

  9. Før servering kan pizzaen toppes med frisk timian for det lille ekstra.

  10. Server og nyt smaken av skogens gull!


Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon
SKU blogg-oppskrift-kantarellpizza
© Christiania Glasmagasin AS