kjøkkenutstyrkjøkkenutstyr

Oppskrift: Fransk kirsebærpai

En frisk kirsebærpai er perfekt til helgekosen, eller om du bare vil unne deg noe godt i hverdagen. Oppskriften presenteres i samarbeid med Pillivuyt, og er en smakfull pai som de aller fleste vil imponeres av.

 

Oppskriften gir ca. 6 små terter

Ingredienser

Ca. 1 kg kirsebær
100 g mel
100 g sukker
1 vaniljestang
1 knivspiss salt
4 stk egg
2 stk eggeplommer
1/2 l melk
2-3 cl rom
litt melis
litt ekstra sukker
litt smør


Fremgangsmåte

  1. Ta ut stener av kirsebærene og la de trekke med litt sukker hvis de er sure. Hvis bærene er friske skal det brukes ca. 700 g. Bruker du frosne bær må de de tines og dreneres før bruk. For å gjøre paien ekstra god, kan man spe på med fantastiske Amarena-kirsebær, men de skal også dreneres.

  2. Pisk en deig av mel, sukker, salt, egg, eggeplommer, melk, rom og kornene av vaniljen. Deigen er ganske lik en pannekakerøre. Hell ca. halvparten av deigen i en smurt paiform og bak den 10 min i en forvarmet ovn ved 190 °C. Bunnen skal bli lett gylden og heve. I bildet over er Pillivuyt sitt paiformsett.

  3. Ta paiformen ut og fordel kirsebærene i bunnen og hell resten av deigen over. Bak paien ferdig i ca. ½ time til den er hevet og er lett gyldenbrun. La kirsebærpaien kjøles ned til den er lun og server den med et dryss av melis.

Ekstratips

Avhengig av hvilken type kirsebær man bruker vil det bli en del væske. Denne væsken kan kokes til en fantastisk kirebærsirup, som man heller over paien ved servering, eller fryses ned og brukes ved en senere anledning. Bland væsken som er til overs i en gryte og smaksett med ønsket mengde sukker. Krydre deretter etter smak, bruk f.eks. rom, kanel, stjerneanis eller stangen av den brukte vaniljen.

 

I denne oppskriften har vi brukt kirsebær, men du kan fint bruke andre bær også. Prøv deg frem og del gjerne resultatet med oss på Instagram, tag oss med #cgnorge.

 

Prøv også denne: Grønnsakspai med squash og gulrotTilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon
SKU blogg-oppskrift-kirsebaerpai
© Christiania Glasmagasin AS