Sashimisalat med rødløkschutney og ponzusaus
Lite kreativ i matveien om dagen? La deg friste av en superdeilig, lett og frisk smaksbombe av en salat. Til denne sashimisalaten er det egentlig bare tre ting du trenger å lage; rødløkschutney, ponzusaus og sushiris. Resten av ingrediensene skal kun hakkes opp. Om du vil kan du lage alt klart dagen i forveien.
Du vil nok ha litt rødløkschutney til overs, men den holder seg lenge i kjøleskapet og passer perfekt til fisk, kjøtt, burgere, pølser, i salater og på brødskiva.
Ingredienser
Oppskriften er beregnet til 4 personer.
Sashimisalat:
Ca. 800 gram salmalaks
Rødløkschutney (oppskrift lenger ned)
Ponzusaus (oppskrift lenger ned)
Sushiris (oppskrift lenger ned)
1 avokado
1 mango
1 granateple
2 pk småsalat (babyleafs, spinat, ruccula, feldtsalat)
4 stk vårløk
En potte med fersk koriander
Sesamfrø (stek i tørr stekepanne for god smak)
Chilimajones/chiliaioli (kjøp ferdig eller bruk oppskriften her)
Rødløkschutney:
3 rødløk
Saften fra 1 ½ sitron
4 ss sukker
Ponzusaus:
½ finhakket rød chili
2 finhakkede hvitløksfedd
2 dl soyasaus
3 ss riseddik
1 lime
2,5 ss sukker
Finhakket koriander
Sesamfrø
Noe du mangler?
-
- -50%Porsgrunds Porselænsfabrik De Cuisson Knivsett Grønnsakskniv & KokkeknivPris nå kr 599,50 Førpris kr 1 199,00
- -25%
Fremgangsmåte
Ponzusaus:
1. Finhakk rød chili, hvitløk og koriander
2. Bland alt sammen. Rør godt slik at sukkeret løses opp.
Rødløkschutney:
1. Kutt rødløk i små biter.
2. Ha hakket rødløk, sitronsaft og sukker i en kjele.
3. La småkoke i ca. 5 minutter. Rør rundt med slikkepott av og til.
4. Avkjøl – rødløkschutneyen vil få en sterk rosafarge når den blir kald.
Sushiris:
1. Kok sushiris etter anvisning på pakken. For et godt resultat, er det viktig at du skylder risen i kaldt vann til vannet blir klart. Bruk ca. 3 dl ris. Har du ikke sushiris kan du bruke geisha grøtris.
2. Når risen koker – bland sammen 5 ss riseddik sammen med 1,5 ss sukker. Rør godt slik at sukkeret løses opp i eddiken.
3. Når sushirisen er ferdig kokt – fordel den utover et bakebrett slik at risen avkjøles kjapt.
4. Ha deretter over eddikblandingen og vend forsiktig inn i risen med en slikkepott.
Servering
- Kutt alle ingrediensene til salaten.
- Legg alt i forskjellige skåler, slik at gjestene kan lage sin egen salat av det de liker best. I bildene ser du skåler og fat fra vårt populære Chelsea-servise.
- Kutt laks i skiver og legg på et fint serveringsfat sammen med fersk koriander. Det er viktig at du bruker laks som er beregnet for sushi.
- Viktig: Vent til gjestene har satt seg til bordet, før du heller halvparten av ponzusausen over lakseskivene. Gjør du dette for tidlig, vil syren i limen og eddiken «koke» laksen.
Les også: Pavlova med pasjonskrem