kjøkkenutstyrkjøkkenutstyr

Velg riktig stekepanne

Stekepanne, grillpanne eller wokpanne?  Å velge riktig panne utgjør en stor forskjell, og valg av materiale har vist seg vel så viktig for å oppnå riktig resultat. Men det stopper ikke der. Det er nemlig råvarene som bestemmer hva slags panne – og hva slags materiale – du bør gå for.

 

Skal du tilberede fisk, fjærkre, kjøtt eller grønnsaker? Kanskje skal du bare steke deg en enkel omelett? Riktig panne kan være avgjørende for at du får det beste ut av råvarene, og derfor bør også råvarene være med på å bestemme hvilken panne du skal ta i bruk.

Støpejern

Støpejern er et materiale som egner seg utmerket til steking på høy temperatur. Støpejernspannene fra Le Creuset fremstilles i kompromissløs kvalitet og kan brukes på alle varmekilder. Materialet støpejern sørger for jevn varmefordeling og er derfor perfekt til steking av større kjøttstykker, fet fisk og grønnsaker som squash,  rotgrønnsaker og auberginer. En annen fordel med støpejern er at de tåler å bli brukt i ovn på alle temperaturer, samt på grill (gjelder ikke panner med trehåndtak).

Rustfritt stål

Stekepanner i rustfritt stål er velegnet til steking ved alle temperaturer, og er enkle å rengjøre. Materialet har en rekke fordeler, blant annet smidighet, holdbarhet og varmebestandighet. Rustfritt stål får ikke riper, bulker eller skjevheter ved normal bruk og varianter uten belegg kan vanligvis vaskes i oppvaskmaskin. Sjekk ut vår bestselger-serie i rustfritt stål, Classic Pro stekepanner.

 

Panner i rustfritt stål kan brukes til de fleste råvarer, men grunnet reduserte varmeledende egenskaper vil ikke pannen være optimal for råvarer som melk, egg og mager fisk. Derfor utstyres panner i rustfritt stål med en trelags-bunn hvorav det midterste laget er av aluminium, et materiale med svært gode varmeledende egenskaper. Mange av stekepannene i rustfritt stål er også belagt med enten keramisk eller teflon non-stick belegg, slik vi eksempelvis ser med den populære Premium-serien av gryter og panner fra Tefal Jamie Oliver.

Aluminium

Aluminium er et materiale som fordeler og leder varmen raskt og effektivt, og er optimalt til steking ved lav til middels temperatur. I tillegg har aluminium fordelen med å være et lett, ergonomisk materiale som er enkel å håndtere. Materialet er også enkelt å rengjøre, da mat raskt løsner fra overflaten med litt såpevann og en oppvaskbørste. Vi anbefaler å sjekke ut PLUS-serien for fargerike kjeler og panner i aluminum.

 

Siden aluminiumspanner er utstyrt med et non-stick belegg blir det vanskeligere for matvarer å svi seg. Dette gjør materialet perfekt til eksempelvis egg- og melkeprodukter. Vær oppmerksom på at materialet ikke er magnetisk, og må derfor ha tilsatt en kromstålplate i bunnen for induksjonsbruk.


 Ekstratips

  • Ikke sett stekepannen direkte på høy varme! Dette gjelder både støpejern og belagte panner med f.eks teflon. Dette kan føre til buet bunn og ødelagt emalje/belegg.

  • Unngå kaldt vann på varm stekepanne, da pannen kan slå seg og igjen få buet bunn som ikke vil fungere på induksjonstopp.

  • Ikke bruk stålredskaper i belagte panner. Vi anbefaler i stedet redskaper i silikon, nylon eller tre for å bevare belegget lengst mulig.

  • Avkjøl stekepannen gradvis før rengjøring. Skal du koke ut en panne, prøv å ha så varmt vann som mulig for å unngå at pannen slår seg.

Besøk oss - få veiledning!

Vi vet hvor mye riktig stekepanne har å si for kjøkkenopplevelsen i sin helhet. Hvis du er usikker på valg av stekepanne, eller hvilket materiale som passer ditt bruk, vil du alltid få personlig hjelp og veiledning dersom du besøker oss i butikk eller kontakter kundeservice. Vi stiller gladelig opp og gir deg hjelpen du trenger for å kunne ta et riktig valg tilpasset dine behov og ønsker.

 

Les også: Velg riktig kniv til kjøkkenet


Finn pannen til ditt behov


Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon
SKU blogg-velg-riktig-stekepanne
© Christiania Glasmagasin AS